2012. augusztus 20., hétfő

Mesterségek Ünnepe


Minden évben van egy program, amit sosem hagyunk ki mióta összeházasodtunk. Ez a Mesterségek Ünnepe a Budai várban . Volt idő mikor árusként is részese lehettem a forgatag hangulatának , élveztem ,az akkor még bőrös portékáim eladását , most pedig érdeklődőként (sajnos nem igazán vásárlóként) szívom magamba a vásári hangulatot, illatokat. 
Hatalmas tömeg hömpölyög a kissé szűk sétányon, de sebaj mert a látvány megéri, bár be kell valljam már én sem vagyok a régi , hamar elfáradok. Színes a paletta , évről évre felfedezni valami újat , és a visszatérő árusok is a megszokott minőséget kínálják. Ugyan már nem gyakorlom a bőrmívesség fogásait mert más irányba vitt az élet (patchwork), de szeretetem megmaradt a bőr iránt és természetesen a magyar népművészet iránt is . Szeretjük a jó népzenét, a tárgyi hagyomány őrzést ezért kihagyhatatlan hát ez a program.
Azt azonban nem gondoltam volna, hogy még az idén ilyen melegben lesz részem , és ez erőmet szegi , hogy többször végigjárjuk a vásárt , na meg  a tömeg , amit már nem bírok!!! Tényleg öregszem???!!!! (A válaszokat nem kérem, köszönöm:::::)))))
Enyhítendő a tömegiszony hazafelé beugrottunk a martonvásári arborétumba ,ahol , meglepetésünkre, nem volt víz a tóban . A jó hír , hogy pályázati pénzből kitisztítják , viszont most elég lehangoló a látvány és ezt még szagok is kísérik:::((( De nézzük a hosszú távú előnyöket és akkor minden meg van bocsájtva. 
az idén a népviselet volt a téma ezért nagyon sok , főleg kisgyerek, öltözött ilyen ruhákba.

nagyon élvezik a kicsik a régi népi játékokat, valljuk be őszintén , jobbak is mint kockára ülni a hátsókat a gép előtt.

vásárfiát választok az én " kis " fiamnak:)

itt még nem volt nagy a tömeg :)
Egy kis Anglia magyar kiadásban : nem tudtam, hogy már nálunk is van őrség váltás , és fotózkodni is lehet a kiskatonákkal , hát gyakoroltam , hogyha egyszer kijutok Londonba már bátrabban oda merjek állni a Beafeaterekhez::))

Ez a kastély mindig lenyűgöz , kifinomult díszítés , semmi cicoma.

ezt nem kell magyaráznom :)

délutáni fények

húsz év után ......
Annak ellenére , hogy egész nyáron kerültem a napfényt óvva a bőrömet, ( mert tudatos bőrvédő lennék ) sikerült a nyár utolsó kiruccanásán jól leégnem , hát erre nem tudok mit mondani :(( Most kezelhetem és izgulhatok, hogy ne legyen semmi komoly utóhatása úgy 60 év múlva ::))

Szép hetet mindenkinek!

PilliMolli

2 megjegyzés:

  1. Tartalmas, szép napotok volt! Igazán jól néztek ki 20 év után is így együtt! Isten éltessen még Benneteket nagyon sokáig!

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy idén nem jutottam ki én is mindig szívesen nézelődöm! Jó lehetett!
    Igaz a debreceni virágkarnevál nekem is biztosította a tömeget és a hőséget, de egész más élmény volt.

    VálaszTörlés