bakancsos   Első közös varrásunk

Megtartottuk első varrós napunkat!!!! Hurrá!!!!! Sok munkával , jó kedvvel és annál is több finomsággal március 8-án , nőnap alkalmából megünnepeltük  magunkat - varrós , női mivoltunkat::)))) Mert hát mi miért is ne ünnepelhetnénk magunkat????? Virág helyett tűt ragadtunk és csak varrtunk , varrtunk , majd pihenés -képpen puliszkát mártogatva finomabbnál finomabb kencékbe enyhítettük varrás okozta éhségünket. De ha ez még nem lett volna elég gyorsan teremből terembe vándorolva ürítettük pénztárcánkat és lettünk gazdagabbak pár rőfnyi méterárúval. És , hogy szerencsénket is próbára  tegyük a  tombola tárgyak körében izgatott várakozással néztük ahogyan mások viszik el előlünk a megnyerésre kinézett szépségeket. És ha valaki még nem fáradt el a sok programban lehetősége nyílt a munkáinkból felrakott kiállítás megtekintésére is, mely párosult egy múltidéző konyhai bemutatóval is lévén a napunk témája a konyha volt.
Sokan jöttek  és mi ennek nagyon örültünk hiszen a célunk az volt , hogy másoknak egy kellemes nap eltöltésére adjunk lehetőséget .
tombola tárgyak

a kiállítás


ő is csapattag::)))

csak most eltörött a lába::)))

 

Soproni kiruccanás

Bár ez a kirándulás lassan egy éve volt , az emléke oly friss, hogy még tudok írni róla. Történt, hogy egy hosszú hétvégére felkerekedtünk és elvonatoztunk Sopronba. Judit nővére látott bennünket vendégül. Itt ültük meg a közös szülinapokat. És egy kerek évszám is volt közte : Mariska "legifjabb " tagunk ünnepelte kerek évszámát. Az mindegy is hogy mennyit - mert 20 éveseket megszégyenítő energiával rendelkezik és sosem tud elfáradni - na jó azért néha bealszik : a vonaton , a varrógép mellett , és a széken , és még ki tudja hol máshol::::)))))) De azért jár bicikli túrákra 40 fokban Olaszországban , fotószakkörbe , kézimunka szakkörbe , akkor még úgy tudom tánc szakkörbe is járt:::)))))
A nagy ünneplés után következett egy kis kirándulás fel a Lővérekbe.
Mariska az örökifjú

- bárhol -

-bármikor-
fenn a hegyen

a csapat

teljes létszámban
várjuk a vacsit

nagyon finom volt

indulás haza

érzékeny búcsú Emmától:::((((
Jó kis három nap volt!!!!

Büxis ráadás nap

Többször beszédtéma volt egymás között a ráadás nap kipróbálása. csak úgy egy plusz nap a kirándulásra , esetleges gombázásra, pisztráng túrára, vagy bármi másra . Azonban ennyi minden még egy plusz napba se fér bele, hát lássuk mi történt :
Csütörtökön elköszöntünk a többi táborlakótól ,majd felkerekedtünk és elindultunk északnak , hogy együnk egy finom ebédet mert "Anyukám  mondta" ::))) Igen így hívták az éttermet amit ki szerettünk volna próbálni . Azt kell mondjam, hogy Miskolc a legkevésbé kitáblázott városok egyike ugyanis a városon belül alig volt tábla ami irányt mutathatott volna a célpontunk felé. Még jó, hogy Piroskánk szereti a legújabb kütyüket és tudja is használni azokat , így sikerrel jártunk és ha nehezen is de megtaláltuk a helyes utat. Közben egy kis bokszkiállás mert én is ott ültem a kocsiban és pár perc késéssel beértünk az étteremben. 
Az étterem egy eldugott , félreeső kis udvarban volt éppen hogy észrevettük a táblát , de ami bent várt minket az egy teljesen más világ  : a régi és új ízléses ötvözete , rózsás huzatú székek , rusztikus belsőtérrel , egy kis toszkán feeling mégis magyar . A kiszolgálás kifogástalan , helyünk elfoglalásakor előétellel kínáltak minket , és utána hamarosan jött a többi megrendelt étel is. Magyaros ételek újragondolt változatban (az újra gondolás időnként a mennyiségre is értendő volt).
Kellemes ebéd után jöhetett egy kis bolt túra mert beérve a városkába vagy faluba (bocsánat ezt nem tudom) természetesen észrevettük a lehetőségeket anyag illetve fonal beszerzésre. Ami az anyagot illeti azt nem vettünk de fonal tekintetében sikerrel jártunk. Foltos mivoltunkat nem tudjuk - és szerintem nem is akarjuk - levetkőzni. Ilyenek vagyunk : NŐK!!!
Hazafelé két részre szakadt a csapat -" zöld villám" pisztrángért ment . és "piros tüzes "  fagyizni állt meg. A bázison találkoztunk. Este közgyűlést tartottunk, hogy megbeszéljük az augusztusi Emma találkozó teendőit. 
Pénteken reggeli után érzékeny búcsút véve egymástól a két héttel későbbi találkozóig (mert az ugye rettentően sok idő) elindultunk haza.
isteni gyümis krémleves

Bakancsosok - egy híján (Mariska) nyolc


fotó az archívumba::)))

egy női táska rejtelmei - ami csak akkor derül ki ha történik benne valami - ugye Piroskám???

Judit szörnyülködik

Lia feszülten figyel Szirén magyarázatára a keretes neszesszer elkészítéséről

Szirén : és akkor ott kifordítod, beragasztózod és megvárod míg megszárad..............

"Hová teszem ????"


Remélem ezt jövőre újból megismételjük !!!

PilliMolli

 

Gombatúra 3

 Immáron harmadik alkalommal látogatott el baráti társaságunk a Bükk szívébe (nekem ez a hely jelenti) Bükkszentkeresztre. Gombafesztivál volt . Csak így egyszerűen, semmi mű felhajtás , gyönyörű idő és az idén rengeteg gomba is volt. Mert bizony a tavalyi évben ez utóbbiban nem volt részünk .

 Első este mindenki kipakolta a kis apró meglepiket, na most mit lehet ehhez szólni???:::)))Pazar a látvány!!!
Játékra is készültünk:)
 Játszottunk is de a Jengának volt nagy sikere - ami tényleg jó játék !
Volt gomba savanyúság - igazi házi szilvalekvár - franciaországi ajándék anyagok - gomba fagombok - és fa gomba diótörő::))
 Szombaton elindultunk gombát keresni - már van egy tuti kis lelőhelyünk - és az idén csak őzláb gombát találtunk ott , de micsoda mennyiségben!!!! És méretben!!!! Fantasztikus élmény nekem a gomba gyűjtés - még három év után is! Meglátni az avarban - élőben  (és nem a hűtőpultban).

egy kis ebéd a szabadban

 jól megérdemelt pihenés a kimerítő kávézás után::))

Madártávlatból

készül a finom gombás ebéd

egy kis segítség a főzésnél mindig elkel : azért remélem látjuk hogy kik dolgoznak
 Délután körbejártuk az egyik hegyet és ott leltünk a rengeteg őzlábra. Már azt is megtudtuk hogy jövőre hol kell keresnünk a vargányát , tehát egy év múlva újabb terv előkészítve.


Gyöngyszem a Duna közepén

Ismét összejöttünk Emmánál. Nyolcból csak heten ( de nem mint a gonoszok :::))), mert Szirén a táborát vezette. Reméljük jól sikerült!
A hét közepén másfél napra  találkoztunk, hogy a tavalyi országos kiállításon második helyezést elért munkánkért kapott jutalom anyagokból varrjunk valami szépet. Hát mi nagyon igyekeztünk de csak elkezdtük....majd otthon folyt. köv. Miért is??? Mert sokat lazítottunk, beszélgettünk az élet nagy dolgairól, ettünk jókat, és kacagtunk, és este elmentünk esti túrára a sziget csúcsra. Telihold világította meg utunkat, nagyon romantikus volt. Láttuk a kivilágított Visegrádi várat : fantasztikus látvány a Dunáról!!
igazán érdekes volt

Ami a varrásunkat illeti, a koncepció az volt, hogy a közös anyagokból a Nyílhegy technikával képet készítsünk , és mindenki még egy saját anyagát is beleteszi a munkába 20% - ban .
a kellékek

részekre bontva

lázas munka folyik

rend a lelke mindennek

csendélet

félkészen
a tervezés nehéz dolog

egy kis gép szerelés

és Lia volt az egyetlen aki ennyire elkészült

Közben azért egy kis Olimpiát is néztünk és szurkoltunk is.
És ami elmaradhatatlan : a gurman élmények : Paleo sütik, kencék Orsitól : nagyon fincsik voltak!! , Lia- féle sajtok pékáruk, joghurtok, Mariska csirkecombja (ez is Paleo volt), és szenzációs hókiflije, Emma friss zöldségei a kertből , és még sorolhatnám de akkor nem fér ki az oldalra ...)))
frissen a kertből az ebédhez

már készül a finomság

nyami- nyami
én így mentem Mariskánk elé a komphoz ::))

a megálló

a csapat ....és, akik elbújtak ejnye- bejnye!!

Orsi csak varr és varr

Jön Mariska!!!! mint mindig több kilónyi csomaggal, amik teli s tele vannak finomságokkal .

"de jó, hogy itt vagyok!" "mi is örülünk neked!"

Judit ! az nem a mi ajtónk!

A hosszú út után jár a pihenő!
Kisoroszi rejtett szépségei

a helybéliek :))

ő is itt lakik

édenkert

a múlt is jelen van

melyikből igyak ??

, hogy ez miért nem az én műhelyemben van ???!!!:::)))

a káosz közepén

az ablakokat nagyon szeretem

gyönyörű

ide is szívesen bemennék

'tégla' fal

guszta

letisztult

van ebben valami középkori

bird with the butterfly

Még én is játszottam ilyennel gyerekkoromban a mamámnál

valaki bujkál itt??

szerelem virág

falikút

mályva virág

vakablak

a faluban

amikor már semmi nem elég nagy, hogy elférjen

nézzünk a jövőbe!
Nagyon jó volt együt megint! Remélem hamarosan újra megismételjük, már alig várom!!!!

Pillimolli 

 

Egy újabb csodás nap


Szombaton túra helyett Emmánál jöttünk össze egy könnyed tavaszi találkozóra. Sajnos nem volt teljes a csapat, mert hárman igazoltan távol maradtak. A hiányzók remélem sokat csuklottak:::)))
Megérkezésünk örömére kávé és kalács fogadott minket, majd irány a kert és nekiláttunk a napirendi pontoknak. Bizony nálunk olyan is van: megbeszélni a közös munka tudnivalóit (milyen blokkot, mekkora méretben, milyen anyagokból, stb), majd megvarrni Zsolnai Döme kistestvéreit, aztán mintablokkot készíteni a közös munkához és végül baglyos pénztárcát megtanulni. Mindezek közben ebédre fejedelmi lakomát ettünk, majd beiktattunk egy kis turit, és végén egy tálból epreztünk, (mert nem volt cseresznye::::))))) .
Akartunk egy kis sétát is beiktatni ott létünkkor, de a nap észrevétlenül röppent el és ez elmaradt. Viszont a természet olyannyira közel volt , hogy a rigók mellettünk fürdőztek a kis vályúban , még nem láttam ilyet ennyire közelről. 
Egyszóval kellemesen szép nap volt , jó barátok között, nyugalomban.

A nyugalom szigete

Dömék

Készülnek a baglyos neszik

sajt a köbön

bagettek és kenőcsök.....nyami-nyami
a blokk is elkészült
a turi végeredménye - ezek jöttek velem haza- csak a ruhák :::)))
Már számolom a napokat a következő találkozóig, addig is marad az email és a telefon.

Pillimolli

Ha barátokkal együtt utazik az ember, akkor nagyobb az esélye, hogy minden jól alakuljon.


Hát így is ritkán járok, de most megtörtént: kitöröltem az első 'Bakancsos' bejegyzésemet, és sehogyan nem tudtam visszahívni::((((

Tehát most következik a reprodukció:)


Számomra, internetes naplóm nem létezhet a 'Bakancsos' bejegyzések nélkül.
Bár csak pár embernek jelent majd igazán valamit , de talán mindenki örömét leli, ha másban nem, a képekben biztosan.

BBT - Bakancsos Baráti Társaság - ez a 'hivatalos' nevünk.

Bár már sok éve ismerjük egymást, de igazán közelebbi barátságba csak pár éve kerültünk.
8 nő, 8 élet, 8 város, 8 egyéniség, 8 szín, 8 BARÁT!
Ezek vagyunk mi. Szeretünk túrázni, gombázni, csacsogni, tervezgetni, táborozni és VARRNI!!!
Ez utóbbi az ami mindannyiunkat összehozott: nevezetesen a foltvarrás. 
Igyekszünk minél többet találkozni, hol egyikünknél, hol másikunknál, de közel sem vagyunk annyit együtt, mint azt szeretnénk - sajnos:(
Ám minden egyes alkalommal feltöltődve, jó kedvvel, élményekkel gazdagon térünk haza, és várjuk a következő összejövetelt.
El lehet képzelni, milyen lehet,amikor összegyűlik 8 nő és  csak mondják, mondják: hol főzésről,a családról, hol meg varrásról vagy férfiakról, örömökről, bánatokról, DE egy biztos: számíthatunk egymásra, mert ez a barátság lényege!!

Nos, hát lássak neki a memoárok leírásához, persze a teljesség igénye nélkül, mivel hát emberből vagyok és a vincseszterem kis kapacitású:))

1. Gomba túrák - 

Bükkszentkereszt

Itt a gomba - hol a gomba? Ne ugrálj a nadrágomba!

Október eleje, a Bükk szívében, elindultunk gombát keresni.......és találtunk, nem is keveset, de mint utóbb kiderült szinte mind ehetetlen volt , ámde annál szebb. 
Már kétszer voltunk, és remélem az idén is visszamegyünk!

De beszéljenek a képek helyettem:

Indulunk a kalandra

Őszi színek

Hát ez bizony szarvasgomba, mint tudjuk nem a külseje miatt szeretjük

mint a mesében

ducika 1

ez meseszép!

Érdekes!

Itt a gomba - hol a gomba?

Mint egy fa angyal


Őz láb - szegény őzikék::))Pillimolli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése