Csini gömb 

Ahogy ígértem jöjjön a leírás ennek a csodaszép gömbnek az elkészítéséről. Nem annyira bonyolult, mint amilyennek látszik ::))
szükségünk lesz 20 darab 5 cm átmérőjű körre ragasztós vékony vatelinből kiszabva. Ha nincs ragasztós vatelinük nem baj mert akkor a kiszabott korongokat fogjuk ragasztó spray-vel beragasztózni .

A ragasztós korongjainkat felragasztjuk az egyik választott színünkre amiből a gömbünket szeretnénk. Arra a színre tegyük ezt amiből a kevesebb részt szeretnénk látni. A korongokat úgy helyezzük fel az anyag visszájára, hogy közte legyen két varrásszélességnyi hely.

Tegyük a másik anyagunkat a korongos anyagunk alá úgy, hogy színt színre legyenek fordítva.

a korongokat varrjuk körbe úgy, hogy a vatelint ne varrjuk le csak mellette vigyük a varratot. Ez nagyon fontos mert így kifordítás után nem vastagítja széleket vatelin réteg. Cikk-cakk ollóval vágjuk körbe a korongjainkat.Tegyünk egy kis bemetszést a korongunk azon részén ahol nincs vatelin. Ne legyen túl nagy a vágás !

Fordítsuk ki és vasaljuk meg a korongokat. Minden korongra rajzoljunk fel egy egyenlő szárú háromszöget .
Négy lépésben állítsuk össze a gömbünket:
1. 5 darab korongot varrjunk össze a felrajzolt háromszögek  két oldala mentén úgy, hogy a csúcsokban találkozzanak. 
2. Az 1. lépést ismételjük meg egy másik 5 adag koronggal.
3. A maradék 10 darab korongot pedig úgy varrjuk össze, hogy a háromszögek ne a csúcsban találkozzanak hanem összevarrás után ha csak a háromszögeket nézzük akkor azok egy téglalapot adjanak ki. 
4. A 10 darabos téglalap felső és alsó részére varrjuk fel a két 'sapka' részt.
És készen is van!

Jó munkát Mindenkinek!
PilliMolli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése