2012. április 9., hétfő

Gyorsan elteltek az ünnepek...gondolom nem vagyok ezzel egyedül:)))
Gyorsan, ugyanakkor tartalmasan, legalább is próbáltam minden percét kihasználni: egy kis családozás, egy kis sütés-főzés, egy kis pihenés, egy kis szülinapozás, egy kis tojás festés, egy kis locsolkodás...na és persze VARRÁS!!!

Sikerült minden napba belesűríteni egy pár öltésnyit. Jót tett a lelkemnek, na nem mintha bármi baj lenne vele, inkább csak feltöltődés.
Szombaton készülődtem "kicsi" fiam (16)szülinapjára: torta sütés: Sacher tortát készítettem neki és még egy új receptet próbáltam ki, amit egy kis receptes füzetben láttam. A Sacher nem sikerült olyan jól, mint máskor, nem tudom miért, lehet, hogy a csokit nem tudtam olyan jól összetörni...na mindegy, de olyan " mákos" kinézete lett, nem olyan szép sötétbarna színű. Azért elfogyott!!!:))) A másik süti citromos volt tojáshabbal a tetején, ez ízlett mindenkinek.
Na aztán közben varrtam is és előkészítettem a konfitált kacsacombhoz a kacsát.
Igen, szóval anyukám mindig mondja, hogy én olyan gyorsan tudok csinálni mindent, ami neki egy fél napba is beletelik. Ezért van az, hogy mindez egy nap alatt történt és még félkészre varrtam egy , általam buborékosnak nevezett kis képet. Ezzel egy táborba készülök, ahol tanítani fogom.  Nagy élvezet volt varrni.
Csokifoltos csokifolt részeg ember sablonnal dolgoztam...isteni ez a vonalzó!!!
Varrtam már régebben is ilyen mintát, de akkor mindent ollóval vágtam ki (azért az is szép lett), viszont össze sem lehet hasonlítani időben a kettőt.
Ami az anyag választást illeti: egy nagyon régóta őrizgetett anyagkupacot választottam hozzá, ami a szivárvány minden színében pompázott és csak tenyérnyi darabok voltak, mivel ezek függöny mintákként léteztek egy bolt poros polcának legalján. Kicsit harsány lett a kész munka de nekem így is tetszik és a következő (mert lesz még!)kép majd kicsit visszafogottabb, vintage stílusú lesz.


Részegember lépései  :  a szabás...


...kiterítve...


...félig összevarrva














Vasárnap volt a szülinapi ebéd: mamák, papák, és mi hárman:))
Nagyon ízlett mindenkinek az ebéd, a finomságok címszó alatt leírom a nagy sikert aratott Svájci krumpli leves receptjét...nézzétek meg és csináljátok meg - megéri!!!
Kicsi fiam örült az ajándékoknak: görkorihoz kerekek és  sport mez az edzéshez illetve versenyekhez. Tollasozik, és sok versenyre jár, nagyon ügyes, büszke vagyok rá!!! És az apjára is, hiszen ő is nagy sport ember: fallabdázik, tollasozik is de ezt most egy kis időre felfüggesztette (a tollasozást). Néha együtt is járnak versenyekre: apa-fia :)))) És érmekkel szoktak hazajönni, hát ne legyen az ember büszke rájuk????

Azért késő délutánra így is beiktattam egy további varrást: Drezdai tányért csináltam. Szintén a Csokifoltos spéci vonalzóval. Hát ezt is nagyon élveztem, így gyorsan csináltam három mintadarabot. Csütörtökön ezt tanítom a tanfolyamon. 
Időnként nagyon jó visszatérni a gyökerekhez, már ami a foltvarrást illeti, na persze másnál is lehetünk így , de most erről van szó. Az alaptechnikák , mint a ház alapkövei, nagyon fontosak, ezért  jó, hogy újra felfrissítem ezeket, hiszen sok újdonság lett azóta, mind elkészítésileg, mind formailag. Többféle méretben próbáltam ki a mintát és erre nagyon jó célt szolgált a vonalzó. Majd találtam egy blogot, ahol a minta egy újabb felhasználási lehetőségét tanultam meg, nem beszélve egy igen jó keretezési módszerről.moda bake shop

Csíkos változat... a közepét nem így terveztem, de ilyen lett , szerintem nem rossz:))





ezek nem a színeim, de az anyagok csak tenyérnyi darabok voltak egy kb 13 éve külföldi levelezőtársaktól kapott kincs adagból...már ideje volt felhasználni:)))




Ezek az anyagok is abból a bizonyos kincses kupacból valók





Pillimolli

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a drezdai tányérok. Nekem is nagy kedvencem. Ezzel az oldallal már én is találkoztam, valóban jó ötletet ad a keretezéshez.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy Te is így gondolod, és nem beszélve arról, hogy szép a kivitelezés!

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, aki tudd, az tudd! :)))) Igaza van anyukádnak, jó gyors vagy :) én sem hasonlítok rád, pedig de jó lenne! :))) Csodálatosak a munkáid!
    "Kicsi" fiadnak Boldog Születésnapot!
    Puszi! Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erikám a gyorsaság nem mindig előny és erény::)))
      Te is nagyon szépen dolgozol, csak nekem nem hiszed el::)))
      Levinek megmondom, köszi szépen

      puszi

      Rita

      Törlés
  4. Isten hozott a blogvilágban!
    Nagyon örülök, hogy Erika jóvoltából rád találtam, úgy látom érdemes lesz hozzád benézegetni. A munkáid nagyon profik, mindig jó egy tapasztaltabbtól tanulni. Keve Piroskának ismeretlenül is, de én is nagyon hálás vagyok, az internettel ismerkedésem kezdetén sok információhoz általa jutottam.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm kedves szavaidat, remélem nem bánod meg ha időnként betérsz hozzám, még sok minden van a tarsolyomban:)) csak időm lenne annyi!!
    Piroskának megmondom, biztos örülni fog.
    Gyere máskor is, szia és további szép napot!

    Rita

    VálaszTörlés