2012. május 14., hétfő

 A levendula 'hazájában' jártam

Hétvégi beszámoló a tihanyi táborról

 Idei táborjárásom második helyszíne Tihany.

Első nap:

Ha Tihany akkor lila, ha lila akkor levendula, ha levendula akkor nyugalom, ha nyugalom akkor belső tó, ha belső tó akkor művésztelep, ha művésztelep akkor foltvarrós tábor. Ezt jelenti számomra Tihany. Kellemes környezet, jó társaság, sok varrás, rövid idő : röviden tömören ez volt a hétvége...na de egy kicsit bővebben, mert ennél többet érdemel ez a program.
Péntek reggel elindultunk Orsi barátnőmmel , az autópályán több , mint fél órát főttünk a kocsiban egy elterelés miatt, majd odaértünk első megállónkhoz: Balatonalmádi - főtér -kávé - bolt -nézelődés - dobozgyűjtés: mert kellenek az egyforma üres dobozok, hogy egy foltos szépen el tudja rendezni a mindenféle kis apró félkész, vagy már kész holmiját, kütyü-mütyüjét. Aztán célirányosan folytatva utunkat elérkeztünk a következő bokszkiállásunkhoz : Balatonfüred - Spar-mert csak itt van olyan joghurt, zöldségkeverék, víz:::)))) Végül begurultunk a kis félszigetünkre : ahol pár bátor fürdőző ember látványa fogadott minket :: mi is legszívesebben beugrottunk volna melléjük mert olyan melegünk volt. Megérkeztünk a szállásra, elfoglaltuk a kedvenc szobánkat és már szobatársaink is ott voltak (pedig ők később indultak, mint mi : így lesznek elsőkből utolsók::::)))) Puszi-puszi - ajándék-ajándék. Ennek örömére nyakunkba szedtük a domboldalt és képesek voltunk három ici-pici gombóc fagyi és pénztárca ürítés kedvéért felmászni Tihany legmagasabb pontjára. Kilátás gyönyörű a fagyi drága és nem túl finom:::(((
Mérgünkben tíz lépéssel lejjebb újabb fagyi kóstolás - na ez már fini volt:::)))
Délután recept tartó borítót varrtunk - illetve én csak szemlélő voltam, mert erre nem készültem elő.
a szállás

zsalus ablak csak a hangulat kedvéért

az ebédlőnk és vacsorázónk

a tó világ lakói

a csapat

mindenhol csak levendula

ez a kis fácska csak 50cm!!

Második nap:

Erős fejfájással indult a nap,de annál jobb befejezés lett. Szilágyi Zsuzsától tanulhattam meg ezt a technikát : ívek - színek -kontrasztok - játék mindezekkel. Egyszerűen szuper jó volt az óra, Zsuzsa nagyon jól tanított, jól segített minket az alkotásban : köszönet neki!!
Este folytatása következett a tanulásnak: Sizzix bemutató a szálláson, ékszerkészítés, ötlet csere-bere.

az alap felállás....

....és ez lett belőle (de még nincs kész)



A 'tanár néni' munka közben

és mi munka közben

és a kis csapat, aki mindezeket alkotta


Sizzix masina

ilyeneket lehet vele csinálni

és Márti aki mindezt bemutatta

Harmadik nap

Sajnos az utolsó, este jó kis esőzés, de korántsem volt akkora vihar, mint ahogyan azt beharangozták, na persze mi ezt nem annyira bántuk. Délelőtt még varrtunk, magam részéről egy jó kis nőcis táskát, de nem fejeztem be, majd itthon,bizonyára öregszem és már jobb szeretek a magam kis tempójában és nyugalmában dolgozgatni.
Zárásképpen ízletes ebéd, amiről tudni kell, hogy a levest bográcsban készítik és sütiket kemencében sütik: isteni finoman!!!
Elköszönések - puszi hegyek -indulás haza. Útban hazafelé Tesco kihajtás hátha van még abból az ötezer forintos varrógépből - hát persze, hogy pont abból volt készlethiány : vagy ez csak nekem fura???


nőcis táska


esti program : ki tud magasabbról rálátni a bemutatóra??

ezt én kaptam ajándékba:)

Összegzés: jó volt - folt volt - finom volt csak igen-igen RÖVID volt!!!!!
Újra számoljuk a napokat és jövőre visszajövünk::))

pillimolli

4 megjegyzés:

  1. Kedves Rita! Élmény volt olvasni a beszámolódat! De, jó lehetett Nektek! Tetszettek az alkotásaitok, a pöttyös, nőcis táska is. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

    VálaszTörlés
  2. Szia Rita!
    Gratulálok a szép alkotásokhoz!!:)
    Gyönyörűek ezek a munkák és persze egyediek!
    Szép hétvégéd volt!

    VálaszTörlés
  3. Csuda szépeket alkottatok megint! :) Irigylésre méltó! :))) Ötezer-varrógép? Mire készülsz? :)))) Puszi Erika

    VálaszTörlés
  4. Kedves Böbe! Örülök, hogy tetszett a beszámoló, legalább így te is ott lehettél egy kicsit lélekben::))
    Évi-Erika: köszi a dícséreteket...
    Erikám: nem én akarok ilyen varrógépet, az egyik lány kért meg, hogy nézzem meg neki több helyen, ne félj nem fogom gyűjteni a gépeket(túl kevés a helyem:::::))))

    VálaszTörlés