2012. október 14., vasárnap

Hogy mik vannak????


Délután útra keltem , egy bolt megnyitóra bandukoltam , egyedül az utcán mert ilyen nyálkás időben csak az keveredik ki a lakásból akinek dolga van , és nagyon furcsa dolgot láttam : egy harkályt , ami önmagában nem furcsa , és az sem , hogy kopácsolt , keresgélt , de az már igen , hogy hol tette mindezt???? : remélem nem látott senki mert megálltam és csak néztem és néztem mint aki még sosem látott madarat , ugyanis egy nemrégiben leszigetelt panel ház falán próbált élelem után kutatni. Az üres utcán csak úgy visszhangzott a kopácsolás , és csak remélni tudom, hogy nem tette tönkre a csőrét. Urbanizált madaraink úgy látszik már annyira meg vannak keveredve , hogy összetévesztik az őket körbevevő tárgyakat. 
Odaértem a boltmegnyitóra : jól áthűltem mert mire a megnyitásnak és átadásnak végére értünk és bemehettünk eltelt legalább háromnegyed óra. Városunkban "Háztáji" bolt nyílott!!!! Helyi kézművesek és termelők vihetik ide dolgaikat értékesíteni. Ez nagyon jó kezdeményezés azt gondolom - és én éltem is a lehetőséggel, vittem pár munkámat. Most már csak a csodára várok, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben legyenek vásárlók is. 
Azért az itthoni munkát sem hanyagolhatom , hazaérvén folytattam a tegnap megkezdett  kis csizmákat és varrtam egy már régóta elgondolt romantikus hangulatú változatot is. Azt hiszem ez utóbbiból lesz még variáció.



egy kicsit más mint a többi
little elf stockings
ódon idők
tiszta romantika
old times

Szép hetet mindenkinek , hosszú hétvégénk lesz!!!

PilliMolli


2 megjegyzés:

  1. "...ne várd a májust, hiszen közelít a tél..."
    hát igen, köd,nyálkás-borongós idő, s csak az kel útra, akinek nagyon kell. Remélem a harkályon kívül más is lesz, ami széppé teszi neked ezt a napot! Háztáji boltban ugyebár sok minden kapható! :)
    Amiért "bejegyzek" az mégis az, hogy ez az utolsó kiscsizma, a kislánnyal, hú, nagyon-nagyon szép!!! Ha nem veszik meg a háztájiban, szólj, s érte megyek!!!!!

    VálaszTörlés
  2. A harkályok a hírek szerint azokat az épületeket próbálják "meggyógyítani" amelyik hőtakarékos dryvit szigetelve lettek. Kész haszon, egy vagyon a szigetelés, szegény harkály meg jól tönkre teszi.

    VálaszTörlés