2012. április 18., szerda

Katica csoport

Tulipános szerda

Legelső tanfolyamos lányaimmal időnként összejövünk egy kis további tanulgatásra. Így volt ez ma is. Nagyon kedvesek a szívemnek, hiszen ők voltak az én első igazi 'foltos ' tanítványaim.
Katicások lettek, mert otthon kezdett egyre nehezebbé válni a csoportok elnevezése, és hát ugye mennyivel kellemesebb így nevezni valakiket, mint "az őszi tanfolyamos lányok" :)))

Az ólomüveg technika rejtelmeibe vezettem be őket a mai foglalkozáson. Megtanultuk a vliesofix használatát is, ami tudjuk, hogy nagyon jó dolog. Ezzel még nem is volt gond, sőt! Hanem aztán előkerültek a ferde pántok....na és kérem szépen, én itt igencsak meglepődtem, hogy a kis egyszerű rövidáru boltokban milyen vacak minőségű példányokat lehet kapni. Persze ez nem az Erika (a kedves eladó hölgy a boltban) hibája, hanem a gyártóké, akik a gyors haszon, vagy spórolás, vagy ki tudja minek a reményében ilyen ócska minőségű ferde pántnak egyáltalán nem nevezhető valamiket gyártanak. Ugyanis ez a pánt (ferdét már nem írok)nem nyúlott és borzasztóan sprőd volt. Hát szegény kis Katicáim kínlódtak, mert ahol ívesen ki kellett volna feküdnie a mintán ott nem igazán csinált semmit. Nem beszélve a varrásról, a tű nagyon nehezen ment át az anyagán. Egy szó, mint száz, kissé elkeseredve tértek haza, hogy nem úgy sikerült a mintadarab, ahogy azt elképzelték.
De, ha olvassátok Katicások akkor tudjátok: nem elkeseredni, hanem előre nézni és újra próbálni! :)

Ez volt a mintadarab.

Erre várnék ötleteket:)Szívesen várom az ötleteket ezen darabok praktikus felhasználására:),amit előre is köszönök!

PillimolliNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése