2012. május 21., hétfő

A jó élethez szerencse is kell


Mindig is éreztem, hogy szerencsés vagyok, na nem a lottó nyeremények terén, hanem az élet sokkal hétköznapibb színterein. Élmény hegyek vesznek körül, hol pozitív, hol negatív, de vannak!! És ez fontos, mert sohasem unatkozom!! Szerintem annál rosszabb nincs mikor unja magát valaki. Na. ez velem nem fordul elő...nem is tudom hol kezdjem a beszámolómat, mert már megint sok minden történt velem.

Péntek

 délután két év után nekiláttam , hogy kipróbáljam a zsugorkázást. Valójában eddig az tartott vissza, hogy a sütős verziót alkalmazzam, mert nagyon körülményesnek gondoltam,  mígnem ráakadtam egy web oldalra ahol kiderült, hogy eredetileg ezt hőlégfúvóval kell csinálni és a sütős a lehetséges alternatíva. Hurrá!!! Vegyük csak elő azt a rég megvett "mert nekem olyan kell" eszközünket. Hát kérem szépen fantasztikusan lehet vele dolgozni és bár azon a bizonyos weboldalon csakis és kizárólag azt a kreatív boltokban kapható 8000 forintos hőlégfúvót ajánlják, mert csak az a jó, de ez nem így van!!! Ez egy akciós OBI-s változat és remekül végzi a dolgát. Kis csipesszel megtartom a mintadarabot, különben elrepülne, de nagyon muris, ahogyan összepöndörödik és már azzal a mozdulattal ki is simul a produktum és lesz belőle egy legalább négyszer kisebb mütyür.

Eredeti méretben

a picik lettek belőle


egy kis játék::))

felhasználási ötletek


Szombaton 

a Bakancsos lányokkal találkoztam, erről a szép napról a Bakancsos oldalon írok.

 Vasárnap 

dolgozat, és érettségi javítás....no komment - sajnos...., bár írhatnék valami jót, ezért inkább hallgatok:::((( Ám de délután, hogy egy kicsit elfeledjem az eredményeket, feldobtam magam egy kis varrással - befejeztem a tihanyi táborban elkezdett kék hullámos képet. Én egyenesen imádom !!!Nagyon beleszerettem ebbe a technikába és már esténként különféle szín kompozíciókról álmodozom, azonban előbb a restanciákkal szeretnék végezni, mert az van bőven.


Messziről, hogy minden benne legyen....

....de közelről is vállalom::))
A vasárnapnak ezzel még nem volt vége. Előttem az este és az éjszaka, jöhet egy kis baba varrás. Ezt a babát fogom a táborban tanítani. Némely része megdolgoztatott de nem bánom mert igen bájos lett a végeredmény. 

a torzó

Charlie Chaplin után szabadon




talán lesz belőle valami




Íme ő : Kate

Kabátkája filcből van, nem levehető. Ezek a típusú babák nem játékra valók inkább csak dísz figurák, de kellemesen fel lehet vele dobni egy nappalit, vagy lányka szobát. 


Hétfő,

 azaz ma - délelőtt suli, aztán egy kis értekezlet, majd irány haza. Főzés, aztán fiúk edzésre el, anyuci varrós szobába be. Holnap klub és szeretném a lányoknak megmutatni ezt a katedrál ablakos tűpárnát. 
Katedrált több féle -képpen lehet készíteni, ez egy a sok közül. Egy kis bemutató ahogy én csinálom a tutorial-ban olvasható.

cathedral window pin cushion


Hát ez volt az utóbbi pár nap története, már nem merek többet írni, pedig még tudnék......egyáltalán illik ilyen sokat egyszerre írni és varrni is::::)))))

Kedves Györgyi! át tudom érezni, milyen rossz, amikor nem tudunk több napig géphez ülni, hát még ha hetekről vagy hónapokról van szó. de kitartás mert mindennek eljön az ideje:::))) Remélem a képeim feltöltenek egy kicsit és megszépítik napjaidat, mint ahogy remélem mindenki másnak is!!

Szép estét mindenkinek, én most megyek varrni ::))

Pillimolli


6 megjegyzés:

  1. Szia Rita! Köszi a tartalmas beszámolót! Biztos érdekes a hőlégfúvós játék. Egyszer majd én is kipróbálom.
    Elkeserítő a fiatalok nemtudása, szerintem is! Pedig micsoda "nagyarcok"!
    A bábu figurád érdekes. Bennünket is hívtak Topolyára "rongybaba-varrásra", majd beszámolok róla. A tűpárna kedvencem, de a csoportomból nem sokan varrták meg.
    Nekem élmény a beszámolóid olvasása, nem volt ez hosszú, köszönjük, hogy megosztottad velünk!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedves vagy, köszönöm a biztatást! Kíváncsi leszek a rongybabás beszámolódra, de hát mindig nézem a blogodat, észre fogom venni, mikor mész???
    Remélem az én lányaim megvarrják:))Addig nem mehetnek haza (ez vicc volt persze):))))

    VálaszTörlés
  3. Szia Drága!
    Nem nyílik meg tutorial-od! :)
    Puszi! Erika

    VálaszTörlés
  4. Igen, igen, én is a tutorial-t keresem!
    Felcsigáztál! :))))

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lányok! Dolgozom az ügyön de még sikertelenül::(((

    VálaszTörlés
  6. Szia Rita! Nézz be hozzám, meglepi vár!!!...ha elfogadod.

    VálaszTörlés