2012. június 14., csütörtök

Heti mustra.....

Bár már eltelt egy hét a befejezés óta, nekem még friss az élmény : véget ért a haladó tanfolyam.
Utolsó óránkon  a nyolc ágú csillag varrását tanultuk a "félelmetes" Y bevarrással. Látszólag talán nem is tűnik ördöngösnek, és tényleg, kézi varrással nem is okoz oly nagy kihívást, de azt gondolom gépi varrással még a gyakorlottabbak is nehezen állnak neki ennek a mintának. A mintadarab elkészítése során bizony én is szembesültem egy jelentős problémával, ami még eddig nem jelentkezett nálam. Nevezetesen, hogy a felhasznált anyagok minőségbeli eltérése milyen gondot is tud jelenteni. Egy német és egy amerikai anyaggal dolgoztam, előbbi kicsit merevebb, vastagabb, utóbbi vékonyabb, puhább. De nem gondoltam, hogy ez ekkora problémát fog okozni, mert a vasalás során az amerikai anyag nem keveset ment össze.....tudom, tudom...jön a kérdés: hát nem avattad be???.. bizony ezt most nem!!! Tanulság levonva!!! Pedig ezt a leckét megtanultam, de ebben az esetben talán a gyorsaság és sietség párosulva a lustasággal megtette az eredményét. Na, de azért elrettentő példának befejeztem... hogy lássák én sem vagyok tökéletes:::))) És mert annyira élvezettel varrtam, készült belőle tutorial is.

az elrettentő példa
Ami a varrást illeti , négy blokkot varrtam, ellentétes színösszeállításban, és ennél, a képen látható variációnál nem is volt még jelentős a vasalás során fellépő összezsugorodás, hanem amikor a fordítottját készítettem....és bár a lányok szerint észre sem vették volna, ha nem hívom fel oly nagyon rá a figyelmüket, de hát azért én látom, amit látnom kell. Ők is nagyon szépen megvarrták a maguk kis csillagát, és bónuszként megtanultunk még egy japán hajtogatós szütyőt is. Tartalmas délutánunk volt, jól éreztük magunkat, sajnálom, hogy vége lett. DE remélem találkozunk a klubban szeptemberben!!
Ügyesek voltatok lányok!!!!

lehoztuk a csillagokat::))
Gratulálok a tanfolyam elvégzéséhez, kívánok sok időt a varrogatáshoz és nagyon szép, pihenéssel teli nyarat mindhármótoknak!!!!

Heti mustrám következő állomása.....a varrós kuckóm

Hévégén táskákat varrtam megrendelésre. A fazonokat illetően nem újak csak a színek és minták . Mindegyik nagyon praktikus , jól pakolható.
ez egy egyszerű téglatest szabásmintájú fazon, de a fenékrész kialakítással ilyen kissé felfelé bővülő hatást eredményez

ismét a legkedvesebb szatyor fazonom

ez is ugyanazzal a szabmintával készült, mint a rózsaszín, középen horgolt virág díszítés (sajnos ezt még nem én horgoltam)
Hétvégén sok esőnk volt, van , aki örül ennek van aki nem, ami engem illet időnként nagyon szép dolgokat látok eső előtt, közben és után is. Így volt ez most is. Lakásunk ablakaiból többféle panorámára van lehetőségem és élvezem is az időnként adódó látványt. A Duna irányában sokszor van részem gyönyörű fények játékában, különösen szeretem amikor a közelben lévő - amúgy nem túl dekoratív -  tízemeletes panelházat megvilágítja a lemenő nap. Most is sikerült lencsevégre kapnom egy ilyen szép állapotot.
Tudom, hogy a fotók nagyon ritka esetben adják vissza az igazi látványt de talán látható, hogy miről beszéltem...

vihar után szép, tiszta színek vannak, élesebb a világ számomra.


Zárásképpen, bár kissé személyes jellegű, de mivel magamnak is írom a "naplómat" , fontos bejegyezni valóm van : 13-án voltunk 20 éves házasok!!! Ez még gombócból is sok!!! nagyon boldog vagyok!!! ÉS még sok évet kívánok magunknak, szeretnék együtt megöregedni az én drágámmal:::))) Elröppent ez a 20 év, tele sok élménnyel, örömmel, bánattal, ahogy annak lennie kell. 





Pillimolli

6 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok!Kívánok még Nektek sok-sok örömet!

    VálaszTörlés
  2. Nem is tudom, hol kezdjem! Nekem nagyon hiányoztál már Rita, hisz régen lehetett olvasni Rólad. Most már értem miért. Rengeteg az elfoglaltság így a tanév vége felé, a csoportzárás, a rendelésre-varrás, stb. Gratulálok a 20.házassági évfordulótokhoz, manapság ez nagy dolog! Tetszenek a táskák, amiket készítettél, szívesen kipróbálnám épp úgy, mint a csillagot.
    Szóval kaptam egy-két ötletet Tőled! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Böbe!!! Nagyon-nagyon jól esett, amit írtál, főleg, hogy hiányoztam!!Nem gondoltam volna, hogy valakinek ilyen fontos, hogy írok-e vagy sem. Tényleg sok dolog volt és van, én azért mindig olvasgattam a kedvenc blogokat (Te is köztük vagy::))de még ahhoz sem volt kedvem, hogy írogassak kommenteket. Most már kifelé tartunk a suliból, már csak egy kis érettségi és jöhet a pihi.
      Örülök, hogy tudok ötletekkel szolgálni.
      További szép estét kívánok!
      Rita

      Törlés
  3. Szia!Kicsit kutattam és megtaláltam a megoldást!Pontosabban az oldalt ahol írtak róla!
    http://blogbajok.blogspot.hu/2012/06/rendszeres-olvaso.html
    A megjegyzések között találod Mónika írását,s ezzel tudod javítani!
    Én először a Marica-folt-ból kivettem a kötőjelet, mentettem,majd újra visszaraktam,s működött!Lehet,hogy Nálad is jó lesz!

    VálaszTörlés
  4. Bocsi,az előző bejegyzésedhez szerettem volna írni!:)

    VálaszTörlés