2013. július 6., szombat

Ják

Ják

Múlt hétvégén Jákon jártam egy foltvarró táborban - tanítani és tanulni . A szombathelyi foltos lányok tartották éves táborukat ezen a gyönyörű helyen. Többször jártam már itt (legutóbb a nászutunkon) és mindig lenyűgöz a templom látványa. Nemrégen felújították - nem tudom, hogy így jobban tetszik-e , mindenesetre szép tiszta , újszerű lett . A tisztelendő úr nem szokványos körbevezetést tartott nekünk - érdekes volt::)))
A tábor helyszíne a templom közvetlen szomszédságában lévő szintén modernül felújított iskolában volt . A falu lakói kedves emberek , és a kis cukiban a központban nagyon finom helyben készült sütikkel növeltem amúgy sem kevés kalória számomat. (azóta tornázom és fogyózom :::)))
Na de essék szó a tananyagokról : első nap Évikétől jó fazonú táskát tanultunk , délután Ciri mutatott egy cuki kis házikós tárolót.
Másnap Orsival tanítottunk - ő egy aprólékos munkával készített neszesszert mutatott , mely ékessége a hímzett mola technika volt (fotó később) .
Harmadik nap Szilágyi Zsuzsától tanulhattuk a ' levegő applikációt ' és Polyák Ildikótól pedig a modern quilt készítésének rejtelmeit ismerhették meg az érdeklődők . 
 Jómagam a három rekeszes táskát tanítottam a lányoknak, akik keményen dolgoztak és a nap végére elkészültek és boldogok voltak , nem kevésbé én is , hogy sikerélményük volt. Erre az alkalomra készítettem ezt a táskát, mely azután kedves kolléganőm ajándéka lett  - nagyon örült neki.
three poket bag


ennél a darabnál műbőr fogót használtam mert ez a szín illett a zöld alaphoz és mert ki szerettem volna próbálni, hogy így milyen lesz


Azért ma sem unatkoztam, mint ahogyan a megelőző napokban sem , megrendelésre készítettem pár filc virágot - bevallom sokáig kerülgettem a feladatot mert féltem, hogy hogyan tudom szépen körbevágni a szirmokat ,aztán kipróbáltam azt, hogy felrajzoltam a mintát , körbehímeztem a két réteget és csak utána vágtam ki . Na így egészen jó lett. 
A lány , aki kérte még egy filc labdára fel fogja erősíteni és a végén úgy néz majd ki mint egy virág csokor :)








hát ilyen felvételeket is tud az én kis gépecském csinálni


Ma még egy új fazonú táskával is elkészültem, de arról majd pár nap múlva teszek fel fotót ::))

Addig is szép napokat!!!

PilliMolli

4 megjegyzés:

  1. Szia Rita! Valóban szép hétvégéd volt! Csodálatos környezet, érdekes feladat ez az igazi kikapcsolódás. Nagyon tetszik az általad tanított táska is! Szeretnék már személyesen is megismerkedni Veled...talán egyszer összejön!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Böbe, bennem is erősödik ez az érzés, de ami késik talán nem múlik:) Legyen szép heted:)

      Törlés
  2. Bella davvero la borsa che hai insegnato al corso!!!
    I fiori di feltro poi, sono belli nell'insieme, hai fatto un un buon lavoro, Assunta.

    VálaszTörlés