2013. október 5., szombat

Jó ideje már, hogy nem jelentkeztem - tudom - mentség nincs - magyarázkodni minek?? :::))))) Most itt vagyok újra és csak ez számít. Sok minden történt velem a kiesett időszakban: nyaralás, táborozás , vásározás , barátok , évkezdés , hogy csak párat soroljak.
Jó élmények , kevésbé jók felváltva követik egymást, most éppen betegesen telnek napjaim. 
Az bizonyos, hogy most jó időre megtelt a 'téma ládám ' az írni valókkal, ezért apránként adagolva fogom az eltelt kiesett időszak beszámolóját megírni és képekkel illusztrálni.

Augusztus eleje a családi nyaralással telt - imádok utazni és imádom Horvátországot is!!! Bármikor szívesen megyek oda, mint ahogy máshova is szívesen mennék még. Kalandos volt az oda és vissza út is köszönhetően GPS barátunknak, de a vége mindig jó lett. Omisban voltunk egy nagyon szép hegyen lévő apartmanban, gyönyörű kilátással a tengerre : este naplemente a teraszról és még hasonló már-már giccsesnek mondható élmények, de én imádom. AMit legjobban szeretek a mediterrán helyekben azok a házak. Omis egy igazi kalóz város , az idegenvezető- mert itt olyan is volt ha akartuk-, elmondta az egész történetét az ó falunak, és körbe is jártuk egy óra alatt. Minden program erre a romantikus kalandregénybe illő örökségre épül. Viszont ami itt is lenyűgözött azok a kőépületek voltak , ódon, kopott hangulatú kis utcákban rejtett szépségek egymásutánja. Pici ablakok (ennek is megvan a miértje) , kőfalakból kinövő füge fa kezdemények - lenyűgöző a természet ereje. De helyettem inkább beszéljenek a képek.
Omisi főkalóz -vigyázat ! Lövök!

a búcsú estén beültünk egy pizzázóba

apa és fia

Felirat hozzáadása

Felirat hozzáadása




a fa ami mindenen áttör


jártam már párszor Omisban de ezt az erkélyt mindig lefotózom -ez a kedvencem

és ez is  a kedvencem







Majd hazafelé megálltunk Mostarban, hogy megnézzük az újjáépített hidat és persze Levinek is megmutassuk mert ő még nem látta a régit sem. Nagyon érdekes élmény volt látni ennyi mecsetet és bevallom kicsit furán éreztem magam ebben a keleties hangulatú városban .
mostári bazársoron

Mostar

imádtam ezt a házat , a színeit, ablakait, mindent

Mostar : ófalu

a híd - Mostar

Helyi művész

egy kedvenc ablak

sok ilyen döglött rózsaszínes ház volt

nagyon tetszik a várfalra emlékeztető felső rész
Gyorsan eltelt ez az egy hét, de többnek tűnt, hiszen olyan sok élmény volt ami két hetet is bőven kitölt.

Szép estét mindenkinek, most már többször jelentkezem .

PilliMolli

1 megjegyzés:

  1. Nagyon hiányoltalak Rita - Tatabányán is!!! Örülök, hogy a nyáron ilyen csodás élményben volt részetek. Köszi a részletes beszámolót, a szuper fotókat!

    VálaszTörlés